Рецепт глінтвейну
Глінтвейн – це пряний гарячий алкогольний напій, який виготовляють з вина, цукру та спецій. Традиція приготування цього напою походить ще з давніх часів, коли на різдвяних ярмарках Німеччини було прийнято розпивати гаряче вино, щоб зігрітися та підняти собі настрій.
У приготуванні глінтвейну існує кілька секретів, якими ми з вами поділимося. Спробуйте приготувати його вдома, за нашим рецептом, і ви точно приємно здивуєте своїх близьких цим надзвичайно смачним та ароматним напоєм.
Отже, ось рецепт домашнього глінтвейну із апельсинами.
Інгредієнти
- Вино червоне - 2,5 л
- Апельсин - 2 шт
- Цукор - до смаку
- Кориця - 3 палички
- Імбир мелений - 2 ч. л.
- Гвоздика - 7 бутончиків
- Мускатний горіх - 1 ч. ложка
- Кардамон - 6-9 зерняток
- Бодян - 4 зірочки
Щоб приготувати напій, візьміть недороге червоне вино - напівсухе, сухе або домашнє. Не потрібно спеціально купувати дорогі елітні вина, оскільки через додавання прянощів та фруктів, таке вино втратить весь букет своїх ароматів. Але й найдешевше теж брати не варто.
Спосіб приготування
- Апельсини помити та нарізати.
- Влити у каструлю вино, додати цукор, прянощі, розмішати.
- Прогрівати на слабкому вогні до температури 70-80 градусів, але не кип'ятити.
- Потримати під кришкою 10 хв.
- Процідити глінтвейн та розлити по високих келихах. Подавайте на стіл.
Намагайтеся використовувати цілі прянощі, оскільки мелені зроблять глінтвейн каламутним. Основні спеції для глінтвейну - це кориця та гвоздика. Якщо у вас немає імбиру, кардамону або бодяну, то просто не використовуйте їх, смак, звичайно, буде біднішим, але все одно залишиться досить приємним і пряним.
Взагалі, зі складом домашнього глінтвейну можна експериментувати, додавати інші спеції та фрукти, які вам подобаються. Наприклад, яблуко, лимон, запашний перець, а замість цукру покласти мед. Орієнтуйтесь на свій смак.
Приводів скуштувати ароматного глінтвейну чимало: дружні посиденьки, затишний відпочинок з рідними, романтичний час удвох біля каміна… Обов'язково приготуйте цей напій вдома, адже це так просто, швидко і дуже смачно!