Це цікаво

  1. Головна
  2. Блог
  3. Ідеальний маринад для курки
05.01.2023
Поділитися

Ідеальний маринад для курки

З птиці можна приготувати безліч страв. Курятину смажать, запікають в духовці і на грилі,  варять, тушкують, фарширують, роблять шашлик. У багатьох випадках приготування починається з попереднього етапу - маринування.

 

Як маринувати курку для шашлику?

У курятини самою дієтичною і м'ясистою частиною є грудка, але вона ж і сама суха.

Для отримання соковитого і м'якого шашлику з курячого м'яса є кілька секретів:

  1. З охолодженого м'яса страва вийде соковитіше, ніж з розмороженого.
  2. Маринувати потрібно в невеликій мисці, каструлі, щоб тушка була максимально занурена в рідину. Посуд вибирайте скляний або з емальованим покриттям.
  3. Металевих ємностей краще уникнути, щоб від взаємодії металу з кислотами у товару не з'явився присмак.
  4. Час витримки має бути максимальним - годин 9-10. Тоді м'ясні волокна розм'якшуються і вбирають в себе смаки всіх інгредієнтів.

Перед смаженням на мангалі ви можете замаринувати куряче м'ясо в будь-якому складі, опираючись на свою фантазію, наявність продуктів. Але якщо не знаєте, яку взяти основу, як поєднувати компоненти, вивчіть основні види маринадів і виберіть відповідний варіант.

 

 

Найсмачніші види маринадів для курки

Згадати всі рецепти маринадів для курки неможливо. Але їх можна умовно розділити на групи по використанню основи - рідини або основного інгредієнта. Розглянемо найпоширеніші види маринаду для курки.

Медово-гірчичний

Використовується гірчиця, соєвий соус, лимон, часник, зелень, додається мед - єдиний солодкий інгредієнт. Тому страва має незабутній смак, золотисту скориночку, сильний аромат. Апетитна курочка завойовує серця з першого разу, від неї неможливо відмовитися.

Йогуртовий або кефірний

Простий, смачний, дієтичний маринад для соковитої курки. Він перетворює будь-яку частину тушки в ніжну смакоту. Натуральні спеції - каррі, куркума, кардамон, лимонний сік - сприяють засвоєнню корисних речовин. Якщо немає йогурту або кефіру, візьміть ряжанку ефект буде не гірше.

Апельсиновий

Родзинка маринаду полягає в поєднанні яскравого цитрусового аромату і смаку прянощів каррі. Золотиста курочка з ідеальною скоринкою - прикраса будь-якого столу. М'ясо, витримане в апельсинової суміші, неймовірно соковите.

Лимонний

Ще один швидкий спосіб замаринувати курку для шашлику з цитрусами. До пари лимонів додайте трохи часнику, шафрану, розмарину і запашного перцю - і ніжне м'ясо з дивним ароматом здивує ваших гостей.

Томатний

Чудовий склад для запікання в духовій шафі. Курка готується у власному соку з додаванням густого томатного соку, олії, часнику, паприки і базиліка. Для пікантності можна додати листочки м'яти. В результаті виходить м'ясо зі смачною, насиченою підливою для гарніру.

Винний

Кращий маринад для цілої курки, запікаємо на вугіллі. Вино підкреслює смак м'яса, розм'якшує волокна. Причому можна брати вино будь-яке, підійде біле і червоне. Додайте в нього чорнослив, цибулю, перець і гвоздику, і ваша страва запам'ятається надовго.